Собственикът на Виваком United Group и водещият мултиплатформен телекомуникационен и медиен

...
Собственикът на Виваком United Group и водещият мултиплатформен телекомуникационен и медиен
Коментари Харесай

United Group продава телекомуникационните си кули в България, Хърватия и Словения

Собственикът на Виваком United Group и водещият мултиплатформен телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, реализира съглашение за продажбата на 100% от пасивната инфраструктура на мобилните мрежи в България, Хърватия и Словения на TAWAL. Купувачът е най-големият снабдител на интегрирана ИТК инфраструктура в Близкия изток и Северна Африка и има портфейл от над 16 000 мобилни кули, а договорката беше оповестена от United Group. Сделката е първата инвестиция на TAWAL в европейския телекомуникационен бранш. 

Пасивната инфраструктура, която е предмет на договорката се състои от над 4800 кули и се прави оценка на 1,22 милиарда евро без заеми и парични средства. Цената ще бъде напълно платена и съставлява 20.1 пъти EBITDAal (печалбата преди налози, лихви, обезценка, след лизинг и преди МСФО 16).

Продажбата на пасивна инфраструктура на мобилни мрежи е настояща наклонност в бранша в Европа и по света, разясняват от United Group. Приходите от продажбата ще разрешат на компанията значително да понижи задлъжнялостта си и ще осигурят средства за предстоящ напредък. Транзакцията ще помогне на компанията да продължи да влага в мобилната си мрежа, в това число да осъществя проектите си за създаване на близо 2000 нови базови станции през идващите 20 години, разясняват още от компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР